Mitä peliin mukaan?
eli varustautuminen off game -elämään

Pelipaikkana toimii Sanginjoen leirikeskus, jossa on sängyt (sis. patjat, tyynyt ja täkit), suihkut, sauna ja moderni pieni laitoskeittiö (mm. hidas hella, jääkaappi, pakastin, mikro, vedenkeitin).

Jos aiot jäädä pelipaikalle yöksi pelin jälkeen, niin mukaan siis saunomiskamppeet sekä makuupussi tai lakanat oman preferenssin mukaan, sekä tietenkin ruokaa sen verran kun aikoo pelin jälkeen syödä. Pelipaikan läheisyydessä ei ole kauppaa eikä mitään muitakaan palveluita, lähimmät löytyvät 15 km päästä. Muistakaa siis lääkkeenne ja muut tärkeät unikaverit.

Muistakaa erityisesti ottaa mukaan pelimaksu 4e/6e käteisenä tasarahana. Lisäksi mukaan hahmo ja muu materiaali paperisena, jos on tarvetta. Pelinjohdolla on pelimateriaalit mukana sähköisessä muodossa. Huomioikaa, että pelipaikalla ei ole verkkoyhteyksiä.

HUOM! Perjantaina aloittavat! Ottakaa mukaan ruokaa ja syökää hyvin ennen peliä, pelissä EI tarjoilla ruokaa sen alettua illalla, vaan käydään nukkumaan.

HUOM! Lauantaina aloittavat! Pelinjohtoa ei saa kiinni perjantai-illasta klo 20 jälkeen reaaliajassa. Kännykät kulkevat mukana, mutta tekstiviesteihin ja puheluihin vastataan vain sopivan hetken tullen.

Peli loppuu lauantaina joko klo 18.30 tai klo 20.30 riippuen pelin etenemisestä ja tunnelmasta.

Loppubriiffi ja siivous

Pelin jälkeen pidetään hyvin lyhyt loppubriiffi, jossa ei käydä läpi pelin tapahtumia yksitellen. Loppubriiffit kerätään kirjallisina joko pelipaikalta tai jälkikäteen sähköpostitse. Loppubriiffin jälkeen puretaan proppaus (kynttilät, kankaat, huonekalut), jonka aikana lämmitetään sauna. Illalla on siis aikaa käydä läpi pelin tapahtumia kanssapelaajien kanssa. Poistumiskyydit käsitellään loppubriiffin yhteydessä.

Mitä hahmolle mukaan?
eli varustautuminen in game -elämään

 • Sopivat vaatteet ja varusteet, muistakaa varautua myös ulkona liikkumiseen! Pelissä päärakennuksen sisätiloissa liikutaan kengittä, ottakaa tämä huomioon kenkiä valitessanne. Vaatteista lisätietoja tarvitessa ks. Vaatetus
 • Ruokailuvälineet. Pelimaailmassa jokaisella on omat ruokailuvälineet, joihin kuuluvat syvä kuppi (savea tai puuta), puulusikka ja syömäveitsi tai –puukko. Kettilmundssonin familia on tunnettu vieraanvaraisuudestaan ja vauraudestaan, joten kaappien kätköistä löytyy kyllä ruokailuvälineitä - puukkoja lukuun ottamatta - niille, joilta sellaiset syystä tai toisesta puuttuvat.
 • Muita tavaroita, joita hahmolla tilanteestaan riippuen saattaisi olla mukana. Jos epäilyttää tai mietityttää, pelinjohto vastaa kysymyksiin enemmän kuin mielellään.
 • Tulentekovälineet. Pelipaikan sisätilojen valaistukseen käytetään ainoastaan kynttilöitä, jotka pitää sammuttaa aina kun huone jää tyhjilleen. Pelinjohto järjestää paikalle tulitikkuja, mutta hahmoilla on syytä olla mukana myös omat tulentekovälineet, tähän tarkoitukseen käyvät myös modernit tulitikut.

HUOM! Perjantaina saapuvat: Pelissä voi nukkua joko in game tai off game, järjestämme tilat sitten sen mukaan kuinka moni kumpaakin vaihtoehtoa haluaa käyttää. Aikataulu esim. heräämiselle on kuitenkin sama nukkumistavasta riippumatta. In game -yöpyjät ottavat mukaansa ajankuvaan sopivat vällyt ja viltit.

ruuat

Pelissä tarjotuissa ruuissa on huomioitu allergiat ja erikoisruokavaliot muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Alla on lueteltu pelissä tarjottavat ruuat ja viitteelliset tarjoilukellonajat. Hahmolle saa ottaa omia eväitä mukaan, etenkin jos tietää ettei jotain ao. ruokaa pysty syömään tai jos tarvitsee ruokaa useammin. Eväiden on suotavaa olla ajanmukaisia esim. kuivattua lihaa ja rieskaa.

Tertian (klo 9) jälkeen aamiainen

 • uuniohrapuuro (tehty kauramaitoon)

Sextan (klo 12) jälkeen lounas

 • hernekeitto (sis. porkkanaa ja sipulia)

Nonan (klo 15) jälkeen päivällinen

 • uunilohta
 • inkivääriporkkanoita
 • paistettua hapankaalihöystöä
 • mausteliemessä keitettyjä sipuleita
 • paistettuja nauriita
 • taateleita ja viikunoita

Juomina maistuvat olutta proppaava kotikalja, alkoholillista simaa proppaava alkoholiton sima ja viiniä proppaava mehu.

Vallasväki voi toki juoksuttaa keittiöstä ruokaa ja juomaa, kuten maustettua viiniä muulloinkin kuin ruoka-aikoina. Myös palvelusväki voi keittiöpiialta käydä pyytämässä ruokaa, jos vaikka onni olisi myötä ja joku ohrarieskan tai savukalan palanen heltiäisi aterioiden välillä…

peliin varustautuminen

proppausohjeita

lupalappu