yleisesti

Tälle sivulle on koottu yleinen pelissä käytettävä materiaali. Se on pyritty sekä yksinkertaistamaan että järjestämään mahdollisimman mutkattomasti. Osa tiedoista on fiktiivisiä ja osa ei, mutta tällä ei itse pelin etenemisen kannalta ole merkitystä.

Koska peli sijoittuu vuoteen 1380, ovat sekä sanasto että käytöstavat tuon aikakauden mukaiset. Vallasväellä oli vahvoja mielipiteitä ympärillä tapahtuvista asioista, valtakunnassa liikkuvat juorut olivat joskus kullan arvoisia. Jokainen ylhäinen tiesikin maailman asioista jonkin verran, kun taas alempisäätyiset olivat tyytyväisiä päivittäiseen ruokaan ja kattoon pään päällä.

Tämä tarkoittaa, että jokaisen pelaajan on panostettava tällä sivulla kerrottavan sanaston ja käytöstapojen opettelemiseen. Näiden asioiden opettelu helpottaa pelaamista huomattavasti, sekä mahdollistaa erilaisten keskustelujen käymisen, eli tekee pelaamisesta taatusti mielenkiintoisempaa - nyt toivomme siis pelaajien panostusta.

Maailmankuvauksen kirjalliseen asuun Itämaan ja keskiajan ihmiskuvauksissa on lainattu Kaari Utrion Haukka, minun rakkaani -teosta.