ItÄmaan linnat

Itämaassa oli linnanherroja, joista alla on mainittu muutama linnojen paikan, ja niissä sattuneiden tapahtumien ajankohtaisuuden vuoksi (osa seuraavasta tiedosta on fiktiivistä, mutta pelin hahmoille hyvinkin totta).

Raaseporin linna Uudellamaalla ei ollut ehtinyt vielä valmistumisensa jälkeen kovin kauaa paikoillaan seistä, kun se paloi ensimmäisen kerran suurten juhlien yhteydessä. Linnanherrana on nuori Tord Bonde, joka on naimisissa Ramborg Nilsdotterin kanssa. Kaiken kaikkiaan Raasepori on vielä mitätön vastus herrojen pelikentällä, vaikkakin kylpee drotsin suosiossa.

Lohjan Valli , jota hallitsi herra Daniel Tulikilpi, oli mittavassa asemassa, sillä herra Daniel on naimisissa Raaseporin linnanrouvan vanhemman sisaren, rouva Blankan, kanssa. Lisäksi Valli hallitsee hämäläisten vesitietä Vihdin kautta Karjaan Kirkkojärvelle ja sieltä Pohjan lahdelle ja Raaseporiin. Herra Daniel kantaa veron kaikesta, mikä menee Hiidenveden salmen kautta. Itämaassa Vallin erityinen asema on aiheuttanut osittaista kateutta sekä nyreyttä, sillä sen rankka varustus on taannut herra Danielille suuren vallan. Vallia on kuitenkin tiedettävästi sen verran hankala kukistaa, että drotsi Bo Jonsson Grip ei ole nähnyt aiheeksi hyökätä Daniel Tulikilpeä vastaan. Täten muutkin ovat tyytyneet jättämään jättiläiskokoisen ja syrjäänvetäytyvän miehen rauhaan.

Turun oikeudenmukaisena linnanherrana tunnettiin Jeppe Djäkn. Tosin, yhtä lailla Herra Jeppe oli tunnettu omalaatuisista tavoistaan ja siitä, että vastoin kirkon tahtoa hän oli nainut jo kolmasti naimisissa olleen naisen. Osa aatelistosta kumminkin piti tätä tekoa hyvänä merkkinä Herra Jepen suvaitsevaisuudesta. Yleisesti ottaen herra Jeppe Djäkin toimia seurattiin mielenkiinnon vallassa.

Kettilmundssonin linna Ulvilassa on suuri ja hyvin varustettu. Linnanherra Jeppe Kettilmundsson tunnetaan Kuninkaan omalaatuisena suosikkina, ja hän omistaa paljon läänityksiä ympäri Itämaata. Myös Kokemäen kauppa vilkastutti Ulvilan elämää, vaikka kauppaa saatiinkin käydä vain Tukholman ja Turun kanssa, eivätkä sisämaan talonpojat ja metsästäjät asioineet yksinomaan Ulvilan porvareiden kanssa. Herra Jeppe oli kumminkin ollut nopea liikkeissään kauppasuhteiden teossa, ja tämä oli tehnyt herra Jepestä yhden Ulvilan rikkaimmista miehistä. Herra Jeppe oli ainoa ulvilalainen, joka tähän mennessä oli pystynyt ostamaan itsellensä niin suuren uiskon, että sillä pystyi matkustamaan kaukomaan kaupalle Novgorodiin voittoisasti - se jos mikä oli vaurauden merkki. Herra Jepen familia on tällä hetkellä asettunut sisämaan suurtilalle ja linnasta hoidetaan ainoastaan kauppaa.

Raumalla sijaitsevaa Kotkan linnaa hallitsee Ritari Sigfrid Kotka. Linnoitus itsessään ei ole mittavan kokoinen, mutta sitäkin tehokkaampi. Kokeneena sodankävijänä Ritari Sigfrid on tunnetusti korjannut alkuperäistä linnaansa mahdollisimman hyvin puolustettavissa olevaksi. Henkeen ja vereen oikeudenmukaisena pidetty mies, jonka yhteys Värjyvän linnaan on erittäin syvä.

Värjyvän linna sijaitsee Harjavallalla, Kokemäen kupeessa. Linna on rakennettu noin mailin päähän Kokemäenjoesta, ja täten se on hyvän yhteyden päässä myös vesiteitse kulkemisen kannalta. Värjyvän linnan omistaja, Ritari Nils Värjyvä, hallitsee nykyään linnaansa vaimonsa domina Ulfildin kanssa, ja on täten herra Jeppe Kettilmundssonin käly. Tällä hetkellä domina Ulfild asuu heikossa kunnossa olevan herra Jepen luona, jonne myös ritari Nils on juuri asettunut.

Suurta Niemen linnaa Norrmarkissa (suomalaisittain Noormarkku), jota ennen astutti Birger Puhuja, pitää tällä hetkellä Bertil Birgersson, edellä mainitun vanhempi poika. Ennen Niemen linnan läänityksiltä tuli paljon varsinkin oravannahkoja, mutta nyttemmin linnan mannut ovat hiljentyneet.