Aseet, varusteet ja taistelu

Pääsääntöisesti hahmolla on sitä parempi varustus, mitä korkeampaan säätyyn hän kuuluu. Ritareilla, armigereilla ja palkkasotureilla olisi suotavaa olla metallihaarniska, kuten rengaspaita. Huoveille riittää paljon kevyempikin varustus, esim. nahkapanssari ja puinen kilpi.

Pelinjohto ei vaadi noudattamaan tätä viitteellistä ohjeistusta orjallisesti. Tärkeintä on, että aseistetulla hahmolla on edes jonkinlainen panssari. Hätätapauksessa rautapaitaa voi propata esim. harmaa villapaita.

Aseina ritarit, huovit ja muut aseistetut hahmot kantavat mukanaan

  • keihästä, miekkaa tai tapparaa
  • ja tämän lisäksi nuijaa tai tikaria.

Taisteluissa käytetään lateksimiekkoja. Teräsmiekka tai –tikari voi olla mukana proppina, mutta sitä EI SAA KÄYTTÄÄ TAISTELUSSA. Jos taistelu yllättää pelin aikana, eikä lateksiasetta ole saataville, on suotavaa käyttää aseena omaa kehoa.

Taisteluiden mallinnus käydään läpi briiffeissä!

Koska aseiden ja autenttisten tai niitä lähestyvienkään panssariproppien hankkiminen voi olla ongelmallista, pelinjohto selvittää lainattavien lateksiaseiden ja panssarien saatavuutta ja tiedottaa asiasta sähköpostitse. Pelinjohdolle kannattaa ilmaista huolensa, mikäli ei saa käsiinsä sellaisia varusteita, joita kokee hahmonsa tarvitsevan.